Search
Search ×
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024

Κοινοβουλευτική Συλλογή

Στην πλούσια κοινοβουλευτική συλλογή της Βιβλιοθήκης περιλαμβάνονται, σε έντυπη και ψηφιακή μορφή:

  • Κανονισμοί της Βουλής και της Γερουσίας
  • ελληνικά συνταγματικά κείμενα 18ου - 20ού αιώνα, επτανησιακά συντάγματα, και συντάγματα του ελληνικού κράτους, από το 1844 έως σήμερα
  • πλήρεις σειρές της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως, της Εφημερίδος των Συζητήσεων της Βουλής και των Πρακτικών της Βουλής και της Γερουσίας, Ευρετήρια των Πρακτικών των Εθνοσυνελεύσεων, της Βουλής και της Γερουσίας, Στενογραφημένα Πρακτικά της Συντακτικής Συνέλευσης των Κρητών (1899-1910), Επίσημα Πρακτικά της Βουλής των Κρητών (1903-1910)
  • αρχείο των εισηγητικών εκθέσεων των νομοσχεδίων, από το 1844 έως σήμερα
  • βάση δεδομένων εκλογών, βουλευτών και ευρωβουλευτών 
  • Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (τεύχη L και C)

Στη Βιβλιοθήκη λειτουργεί Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης (ΚΕΤ-Europe Direct) με κύριο ρόλο την αποτελεσματική και απρόσκοπτη πρόσβαση των χρηστών σε πηγές έντυπης και ηλεκτρονικής πληροφόρησης για θέματα που αναφέρονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη νομοθεσία, τις πολιτικές και τους θεσμούς της.

Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης

Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων / Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 / Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

«Λέξεις που χαμογελούν, λέξεις που πληγώνουν»

Βιωματικό εργαστήριο για τον λεκτικό εκφοβισμό (verbal bullying) στο σχολικό περιβάλλον

«Λέξεις που χαμογελούν, λέξεις που πληγώνουν»: Βιωματικό εργαστήριο για τον λεκτικό εκφοβισμό (verbal bullying) στο σχολικό περιβάλλον – Μια συνεργασία της Βιβλιοθήκης της Βουλής με το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων.

Καθώς τα κρούσματα σχολικού εκφοβισμού απασχολούν όλο και περισσότερο εκπαιδευτικούς, γονείς και ψυχολόγους,  το βιωματικό εργαστήριο «Λέξεις που χαμογελούν, λέξεις που πληγώνουν» επιδιώκει την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση σε ζητήματα λεκτικής βίας. Ο λόγος έχει τη δύναμη να ενώσει ή να διχάσει. Γιατί, τελικά, οι λέξεις που χρησιμοποιούμε αποκαλύπτουν τι είδους άνθρωποι επιλέγουμε να είμαστε. Και η επιλογή ανάμεσα σε έναν κατάλληλο και έναν προσβλητικό όρο δεν συνιστά απλώς θέμα υφολογικό, αλλά βαθιά ανθρώπινο και ανθρωπιστικό.

Η δράση αποτελεί μεταφορά-προσαρμογή, για ενήλικο κοινό, του εκπαιδευτικού προγράμματος που πραγματοποιείται από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής, με την επιστημονική επιμέλεια της γλωσσολόγου Μαρίας Καμιλάκη. Παρουσιάζεται στις 2 Μαρτίου, ώρα 18.00, στην Οικία Θεοτοκοπούλου του Δήμου Αθηναίων (Θεοτοκοπούλου 34, Πατήσια), στο πλαίσιο συνεργειών του Δικτύου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων με τα μέλη του, που φέρνουν τους πολιτιστικούς φορείς και οργανισμούς της Αθήνας στις γειτονιές. Η Οικία Θεοτοκοπούλου υπάγεται στην αντιδημαρχία για το Παιδί και λειτουργεί σε συνεργασία με το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων (ιδρυτικός δωρητής Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) 

Οι επόμενες παρουσιάσεις του βιωματικού εργαστηρίου για τον λεκτικό εκφοβισμό, προγραμματίζονται για:

-14 Μαρτίου, Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό του Δήμου Αθηναίων στους Αμπελόκηπους (18.00)
- 28 Μαρτίου, Παγκράτι
- 18 Απριλίου, Σεράφειο.

Kράτηση θέσεων: mar.kamilaki@gmail.com, 2105102604

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 

Print
4536
Copyright 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω