Search
Search ×
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2024

Κοινοβουλευτική Συλλογή

Στην πλούσια κοινοβουλευτική συλλογή της Βιβλιοθήκης περιλαμβάνονται, σε έντυπη και ψηφιακή μορφή:

  • Κανονισμοί της Βουλής και της Γερουσίας
  • ελληνικά συνταγματικά κείμενα 18ου - 20ού αιώνα, επτανησιακά συντάγματα, και συντάγματα του ελληνικού κράτους, από το 1844 έως σήμερα
  • πλήρεις σειρές της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως, της Εφημερίδος των Συζητήσεων της Βουλής και των Πρακτικών της Βουλής και της Γερουσίας, Ευρετήρια των Πρακτικών των Εθνοσυνελεύσεων, της Βουλής και της Γερουσίας, Στενογραφημένα Πρακτικά της Συντακτικής Συνέλευσης των Κρητών (1899-1910), Επίσημα Πρακτικά της Βουλής των Κρητών (1903-1910)
  • αρχείο των εισηγητικών εκθέσεων των νομοσχεδίων, από το 1844 έως σήμερα
  • βάση δεδομένων εκλογών, βουλευτών και ευρωβουλευτών 
  • Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (τεύχη L και C)

Στη Βιβλιοθήκη λειτουργεί Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης (ΚΕΤ-Europe Direct) με κύριο ρόλο την αποτελεσματική και απρόσκοπτη πρόσβαση των χρηστών σε πηγές έντυπης και ηλεκτρονικής πληροφόρησης για θέματα που αναφέρονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη νομοθεσία, τις πολιτικές και τους θεσμούς της.

Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης

Τεχνητή Νοημοσύνη και Βιβλιοθήκες
Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων / Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2024 / Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Τεχνητή Νοημοσύνη και Βιβλιοθήκες

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2024

Διεθνές Συνέδριο της Οργανωτικής Επιτροπής Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών (ΟΕΕΒ)

Η Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών (ΟΕΕΒ) σας προσκαλεί στο Διεθνές Συνέδριο «Τεχνητή Νοημοσύνη και Βιβλιοθήκες».

Το Συνέδριο θα επικεντρωθεί στις βέλτιστες πρακτικές για την ενσωμάτωση τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης σε βιβλιοθήκες, αρχεία και ερευνητικά κέντρα, με στόχο την ενίσχυση της επαγγελματικής ανάπτυξης των Ελλήνων βιβλιοθηκονόμων και ειδικών πληροφόρησης. Οι παρουσιάσεις θα καλύψουν θέματα όπως καταλογογράφηση με χρήση AI, ψηφιακή διατήρηση, ανάλυση δεδομένων και εξατομίκευση υπηρεσιών, προσφέροντας ουσιαστικές λύσεις για τη βελτίωση της αποδοτικότητας, της διαχείρισης πόρων και της πρόσβασης στην πληροφορία.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κορυφαίους ειδικούς από την Γερμανία, Ισπανία, Νορβηγία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα και να ανταλλάξουν ιδέες για το πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να βελτιώσει τις ροές εργασίας και να συμβάλει στον εξελισσόμενο ρόλο των βιβλιοθηκών στην ψηφιακή εποχή.

Το αναλυτικό πρόγραμμα (στα Αγγλικά) θα το βρείτε εδώ.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες:

  • Γλώσσα διεξαγωγής: Αγγλικά
  • Εγγραφή: Δωρεάν, με απαραίτητη προεγγραφή
  • Ζωντανή Μετάδοση: Διαθέσιμη μέσω livestreaming
  • Πιστοποιητικά Συμμετοχής: Σε όσους το επιθυμούν, θα σταλούν βεβαιώσεις συμμετοχής, με αίτημά τους στο Nikoletta.Stathopoulou@goethe.de.
  • Διαθέσιμες Εγγραφές: Οι ομιλίες θα είναι ανοιχτά διαθέσιμες στο YouTube και στο αποθετήριο της Επιτροπής

Σχετικά με την ΟΕΕΒ:

Η Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών ιδρύθηκε το 2003 και αποτελεί μοντέλο ισομερούς και ισότιμης αντιπροσώπευσης και συνεργασίας των φορέων που την απαρτίζουν με στόχο να προσφέρει γνώσεις και υποστήριξη στην ελληνική βιβλιοθηκονομική κοινότητα για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών.

Τα μέλη της Επιτροπής απαρτίζουν οι παρακάτω φορείς: Goethe-Institut Athen, Ινστιτούτο Θερβάντες Αθηνών, Τμήμα Δημοσίων Υποθέσεων Αμερικανικής Πρεσβείας, Βιβλιοθήκη των Βορείων Χωρών στην Αθήνα, Βρετανική Σχολή Αθηνών, Βιβλιοθήκη της Βουλής, Ίδρυμα Ευγενίδου, Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης (Ε.Ε.Β.Ε.Π.), Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), «Διαβάζοντας Mεγαλώνω», Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.

Λεπτομέρειες

Γλώσσα: Αγγλικά
Τιμή: Είσοδος ελεύθερη
 2103661055
Nikoletta.Stathopoulou
@goethe.de

Διεύθυνση

Goethe-Institut Athen

Ομήρου 14-16
100 33 Αθήνα

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

 

Print
156

Έγγραφα

Copyright 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω