Search
Search ×
Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021

Κοινοβουλευτική Συλλογή

Στην πλούσια κοινοβουλευτική συλλογή της Βιβλιοθήκης περιλαμβάνονται, σε έντυπη και ψηφιακή μορφή:

  • Κανονισμοί της Βουλής και της Γερουσίας
  • ελληνικά συνταγματικά κείμενα 18ου - 20ού αιώνα, επτανησιακά συντάγματα, και συντάγματα του ελληνικού κράτους, από το 1844 έως σήμερα
  • πλήρεις σειρές της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως, της Εφημερίδος των Συζητήσεων της Βουλής και των Πρακτικών της Βουλής και της Γερουσίας, Ευρετήρια των Πρακτικών των Εθνοσυνελεύσεων, της Βουλής και της Γερουσίας, Στενογραφημένα Πρακτικά της Συντακτικής Συνέλευσης των Κρητών (1899-1910), Επίσημα Πρακτικά της Βουλής των Κρητών (1903-1910)
  • αρχείο των εισηγητικών εκθέσεων των νομοσχεδίων, από το 1844 έως σήμερα
  • βάση δεδομένων εκλογών, βουλευτών και ευρωβουλευτών 
  • Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (τεύχη L και C)

Στη Βιβλιοθήκη λειτουργεί Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης (ΚΕΤ-Europe Direct) με κύριο ρόλο την αποτελεσματική και απρόσκοπτη πρόσβαση των χρηστών σε πηγές έντυπης και ηλεκτρονικής πληροφόρησης για θέματα που αναφέρονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη νομοθεσία, τις πολιτικές και τους θεσμούς της.

Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης

Η κατάσταση της Ένωσης το 2021

Η κατάσταση της Ένωσης το 2021

Μετά από ένα από τα σκληρότερα χρόνια της ιστορίας της, η Ευρώπη προσβλέπει στο μέλλον με νέες ελπίδες. 

 

Εικονική ξενάγηση στο Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Εικονική ξενάγηση στο Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Διά ζώσης επισκέψεις στα "κεντρικά" της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, έχουν προσωρινά αναβληθεί. Παρ' όλα αυτά ομάδες μπορούν να επισκεφθούν διαδικτυακά την Κομισιόν. Δεν έχουν παρά να κλείσουν μια εικονική ξενάγηση στο Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ένα φυλλάδιο παρουσιάζει τις σχετικές πληροφορίες.

Ας παρακινηθούν ερευνητές, ακαδημαϊκοί, φοιτητές και φοιτήτριες.

Το Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπορεί να σχεδιάσει μια ξενάγηση ανάλογα με τα ενδιαφέροντα κάθε ομάδας.  

 

Πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων για την επέτειο των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη. «Ελλάδα-ΕΕ: 40 χρόνια πιο δυνατοί μαζί»

Πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων για την επέτειο των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη. «Ελλάδα-ΕΕ: 40 χρόνια πιο δυνατοί μαζί»

To 2021 συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Γωνιά Μάθησης

Γωνιά Μάθησης

Παίζω και μαθαίνω- Διδασκαλία και σύνδεση

Οι μαθητές πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα βρουν εδώ παιχνίδιαδιαγωνισμούς και βιβλία δραστηριοτήτων που θα τους βοηθήσουν να ανακαλύψουν την ΕΕ με διασκεδαστικό τρόπο, στην τάξη ή στο σπίτι. Μπορούν επίσης να μάθουν περισσότερα για τις σπουδές ή τον εθελοντισμό στο εξωτερικό.

Εάν είστε εκπαιδευτικός και θέλετε να βοηθήσετε τους μαθητές σας να μάθουν τι είναι και πώς λειτουργεί η ΕΕ, εδώ θα βρείτε διδακτικό υλικό για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Εκτός από την αναζήτηση έμπνευσης για τον σχεδιασμό της διδασκαλίας, μπορείτε επίσης να ανακαλύψετε ευκαιρίες δικτύωσης με άλλα σχολεία και εκπαιδευτικούς σε όλη την ΕΕ.

Launch event of the European Climate Pact

Launch event of the European Climate Pact

The European Climate Pact invites everyone to participate in climate action and build a greener Europe.

Join us for the online launch event on 16 December 2020 at 09:00-11:00 CET!

The event will feature:

  • Climate talks by special guests focusing on concrete climate actions in our everyday life
  • Introduction of the first #EUClimatePact Ambassadors
  • A discussion on upcoming Climate Pact pledges
  • Participation of Frans Timmermans, Executive Vice-President of the European Commission responsible for the European Green Deal

For more information, please visit the Pact website.

Ψηφιακή αλλαγή και κοινωνία της πληροφορίας

Ψηφιακή αλλαγή και κοινωνία της πληροφορίας

EU public consultations in the digital age: Enhancing the role of the EESC and civil society organisations

Η μελέτη που εκπονήθηκε από την Υπηρεσία Δράσης Ευρωπαίων Πολιτών (ECAS) στοχεύει στην ανάλυση των τρεχουσών πρακτικών διαβούλευσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και στην εξέταση της προοπτικής ενός ενδιάμεσου φορέα, όπως η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ - EESC), και μιας οργανωμένης κοινωνίας πολιτών, βελτιώνοντας αυτό το εργαλείο για τη συμμετοχική δημοκρατία στην ΕΕ. Οι στόχοι είναι να εντοπιστούν οι κύριες προκλήσεις των διαδικτυακών δημόσιων διαβουλεύσεων της ΕΕ, να αναλυθεί ο τρέχων ρόλος της ΕΟΚΕ και των ΟΚΠ (Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών - Civil Society Organizations - CSOs) σε αυτές τις διαδικασίες και να προταθούν συστάσεις προς την ΕΟΚΕ σχετικά με το πώς θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο στην αντιμετώπιση των πρωταρχικών αδυναμιών του διαδικτυακού κοινού των διαβουλεύσεων της ΕΕ.

Η κατάσταση της Ένωσης το 2020

Η κατάσταση της Ένωσης το 2020

Στην ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης στις 16 Σεπτεμβρίου 2020, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, παρουσίασε το όραμά της για μια Ευρώπη που αναδύεται ισχυρότερη από την πανδημία και ηγείται της πορείας προς μια νέα ζωτικότητα. Με το NextGenerationEU, η Ευρώπη έχει μια μοναδική ευκαιρία να επιτελέσει τις αλλαγές που επιθυμεί όπως η ίδια τις σχεδιάζει.

Ευρωπαϊκά Βραβεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς / Βραβεία Europa Nostra 2021

Ευρωπαϊκά Βραβεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς / Βραβεία Europa Nostra 2021

Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων: Ευρωπαϊκά Βραβεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς / Βραβεία Europa Nostra 2021

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς / Βραβεία Europa Nostra 2021 έχει ανοίξει!

Τώρα είναι η ευκαιρία για αρχιτέκτονες, δεξιοτέχνες, ειδικούς σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς, επαγγελματίες, εθελοντές, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και τοπικές κοινότητες της Ευρώπης που εμπνέουν με το εργος τους να αναγνωριστούν για τα επιτεύγματά τους!

Υποβάλετε την αίτησή σας και μοιραστείτε την επιτυχία σας με όλη την Ευρώπη!

Έντυπα συμμετοχής και οδηγίες: www.europeanheritageawards.eu

Προθεσμία υποβολής: 1 Οκτωβρίου 2020 (ημερομηνία αποστολής)

Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μετανάστευσης (ΕΜΝ/ΕΔΜ)

Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μετανάστευσης (ΕΜΝ/ΕΔΜ)

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μετανάστευσης (ΕΜΝ/ΕΔΜ) συστάθηκε το 2008 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο την παροχή αξιόπιστης, έγκυρης και συγκρίσιμης πληροφόρησης για θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Αποτελείται από εθνικά σημεία επαφής στα κράτη μέλη της ΕΕ , τη Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Δημοσιοποιεί τα προϊόντα της συνεργασίας των εθνικών σημείων επαφής με τη μορφή εκδόσεων όπως τα θεματικά Ενημερωτικά Σημειώματα (EMN Informs), τα τριμηνιαία Ενημερωτικά Δελτία (EMN Bulletins), τις εξειδικευμένες μελέτες του ΕΔΜ και την Ετήσια  Έκθεση για τη Μετανάσευση και το Ασυλο ενώ διοργανώνει σεμινάρια, συνέδρια και άλλες εκπαιδευτικές εκδηλώσεις.  Οι εκδόσεις του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μετανάστευσης κυκλοφορούν στα αγγλικά αλλά και στις γλώσσες των κρατών μελών και διατίθενται σε εκτυπώσιμη μορφή στους ιστοχώρους τόσο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και των εθνικών σημείων επαφής. 

123
Copyright 2021 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω