Search
Search ×
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024

Ανακοινώσεις

Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλιοθήκης της Βουλής @πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο
Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων / Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 / Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Featured

Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλιοθήκης της Βουλής @πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο

Η Βιβλιοθήκη της Βουλής οργανώνει και λειτουργεί από το 2019 Λέσχη Ανάγνωσης, στην οποία μπορεί να συμμετάσχει δωρεάν κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται για το διάβασμα και τα βιβλία.

 

Η Λέσχη Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης αποσκοπεί στην προαγωγή της φιλαναγνωσίας και στη διεύρυνση του κριτικού ορίζοντα των μελών, στην ανταλλαγή γνωμών και αναγνωστικών βιωμάτων μεταξύ τους, καθώς και στη γενικότερη ενδυνάμωση των κοινωνικών και διυποκειμενικών δεσμών με άξονα τα κοινά αναγνωστικά και πολιτιστικά ενδιαφέροντα. Επίσης η Λέσχη Ανάγνωσης επιδιώκει τη διεύρυνση του φάσματος των αναγνωστικών επιλογών και τη συσχέτιση των βιβλίων με τη ζωή, τον πραγματικό κόσμο και τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους σημερινούς ανθρώπους.

 

Λειτουργούν ταυτόχρονα δύο Λέσχες Ανάγνωσης, μία διά ζώσης και μία διαδικτυακή και τα μέλη επιλέγουν σε ποια από τις δύο θέλουν να συμμετάσχουν.

 

Η διά ζώσης Λέσχη Ανάγνωσης λειτουργεί με φυσική παρουσία των μελών στο κτήριο της Βιβλιοθήκης της Βουλής στον Κολωνό, οδός Λένορμαν 218 (πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο), κάθε δεύτερη Τρίτη του μήνα, ώρες 18:00-20:00.

 

Οι συναντήσεις της διαδικτυακής Λέσχης πραγματοποιούνται μέσω WebEx κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα, ώρες 19:00-21:00.

 

Κάθε τρίτη Τρίτη του μήνα, ώρες 19:00-21:00, υπάρχει διαδικτυακή και διά ζώσης κοινή συνάντηση με κάποιον συγγραφέα, ερευνητή ή άνθρωπο του βιβλίου και του πολιτισμού, γύρω από ζητήματα σχετιζόμενα με τα βιβλία που συζητιούνται.

 

Τα βιβλία που συζητιούνται συνδυάζουν μια επιλογή κλασικών λογοτεχνικών και άλλων κειμένων, τα οποία ενδεχομένως θα διαβαστούν εκ νέου με τη σημερινή όμως αναγνωστική εμπειρία των μελών της Λέσχης, ή σύγχρονων λογοτεχνικών και άλλων κειμένων, που τα μέλη της Λέσχης θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν για πρώτη ίσως φορά στις συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης.

 

Δείτε εδώ τα βιβλία που διαβάστηκαν και συζητήθηκαν κατά τις προηγούμενες αναγνωστικές περιόδους.

Δείτε εδώ όλες τις συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης με ανθρώπους των βιβλίων και του πολιτισμού κατά τις προηγούμενες αναγνωστικές περιόδους.

 

Η πρώτη φετινή συνάντηση της διά ζώσης Λέσχης Ανάγνωσης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, ώρες 18:00-20:00.

Η πρώτη φετινή συνάντηση της διαδικτυακής Λέσχης Ανάγνωσης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, ώρες 19:00-21:00.

 

Στην πρώτη συνάντηση θα συζητήσουμε την Αισθηματική Αγωγή του Γκιστάβ Φλομπέρ, διαθέσιμη σήμερα στις εκδόσεις Μεταίχμιο (2021) και Οδυσσέας (2013).

 

Δηλώσεις συμμετοχής (για περιορισμένο αριθμό θέσεων):

 

Ηλεκτρονικά: kapnergostasio-draseis@parliament.gr

 

Τηλεφωνικά.: 210 510 2309 & 210 510 2603

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Στη δήλωση συμμετοχής προσδιορίστε αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στη διά ζώσης ή στη διαδικτυακή Λέσχη Ανάγνωσης.

Print
246

Έγγραφα

Copyright 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω