Search
Search ×
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Ανακοινώσεις

Έγραψαν για εμάς

Έγραψαν για εμάς

Εφημερίδα το Βήμα - 06.09.2020

Απέναντι στον σχολικό λεκτικό εκφοβισμό

 

Ολοκληρώθηκε η έκδοση των Αρχείων της Ελληνικής Παλιγγενεσίας

Ολοκληρώθηκε η έκδοση των Αρχείων της Ελληνικής Παλιγγενεσίας

Τα Αρχεία της Ελληνικής Παλιγγενεσίας αποτελούν τη ναυαρχίδα των ιστορικών αρχείων που φυλάσσονται στη Βιβλιοθήκη της Βουλής, η οποία και επιμελείται της εκδόσεώς τους.

Η έκδοση άρχισε το 1855, όταν διευθυντής της Βιβλιοθήκης ήταν ο Γεώργιος Τερτσέτης. Διακόπηκε, ξανάρχισε τη δεκαετία του 1970 και συνέχισε έως τις μέρες μας.

Οι 25 τόμοι που καλύπτουν την περίοδο από τα χρόνια του Αγώνα έως και τον Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια είναι αναρτημένοι στον ιστότοπο της Βιβλιοθήκης της Βουλής (https://paligenesia.parliament.gr/) και είναι δυνατή η αναζήτηση κυρίων ονομάτων και τόπων στο σύνολο των τόμων.

Συνεδρίαση της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής

Συνεδρίαση της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής

Την Τετάρτη 17/06/2020 και ώρα 10:00 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής με θέματα ημερήσιας διάταξης:
 
α) Ενημέρωση από την κυρία Ελένη Δρούλια, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Βιβλιοθήκης της Βουλής, για τις δράσεις και τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης της Βουλής κατά τη διάρκεια της πανδημίας,
β) Ενημέρωση από τον κ. Γεώργιο Αγγελόπουλο, Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διοίκησης, Βιβλιοθήκης και Εκδόσεων, για την πρόοδο των εργασιών της Μόνιμης Ελληνικής Έκθεσης στο Κρατικό Μουσείο του Άουσβιτς και
γ) Ενημέρωση από την κυρία Μαρία Σακελλαρίου, Προϊσταμένη του Τμήματος Διατήρησης και Συντήρησης Έντυπου Υλικού και Έργων Τέχνης της Διεύθυνσης Βιβλιοθήκης της Βουλής, για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Τμήματος.
"Ρήγας και επανάσταση"

"Ρήγας και επανάσταση"

Τον Νοέμβριο του 2018 εγκαινιάσθηκε στη Βουλή η έκθεση «Ρήγας και επανάσταση», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 220 χρόνων από τον θάνατο του Ρήγα Βελεστινλή και αποτέλεσε προοίμιο των εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Η έκθεση ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2020. Η επόμενη θα έχει επετειακό χαρακτήρα καθώς θα αναφέρεται στο 1821, με αφορμή τα 200 χρόνια από την συμπλήρωση της έκρηξης της Ελληνικής Επανάστασης.

NIKOΛAOΣ E. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ

NIKOΛAOΣ E. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ

Γεννήθηκε το 1912. Πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών. Δικηγόρησε στην Κεφαλληνία, τόπο καταγωγής του (1937-1949). Με την καθιέρωση του θεσμού του ηµιµόνιµου νομάρχη διορίσθηκε Νομάρχης Χίου, κατόπιν επιλογής από ειδικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Προέδρου του Σ.τ.Ε., µε τριετή θητεία, η οποία, κατόπιν της κρίσεώς του από το Συμβούλιο ως αριστεύσαντος, ανανεώθηκε (1949-1956).

Ευχές

Ευχές

Αντιπρόσωποι των Εθνοσυνελεύσεων και Βουλευτικό

Αντιπρόσωποι των Εθνοσυνελεύσεων και Βουλευτικό

Αντιπρόσωποι των Εθνοσυνελεύσεων και Βουλευτικό. Βιογραφική Τεκμηρίωση.

Το έργο καταγράφει και αναδεικνύει τις πολιτικές διαδρομές των προσώπων που συμμετείχαν στους πρώτους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς που συγκροτήθηκαν την περίοδο της Επανάστασης και κληροδότησαν ένα δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας στο νέο κράτος.

How to run a parliament during a pandemic: Q and A

How to run a parliament during a pandemic: Q and A

Parliaments are currently subject to the same public health and social distancing measures as schools, places of worship or businesses. Yet, in a time of crisis, the role of parliament is more vital than ever to pass emergency laws, allocate resources and scrutinize government action. So how can parliaments continue to function in a time of pandemic? This question and answer presentation explores some of the approaches being taken by IPU Member Parliaments around the world.

Αναβολή Δράσεων και ενημέρωση για την λειτουργία των Αναγνωστηρίων

Αναβολή Δράσεων και ενημέρωση για την λειτουργία των Αναγνωστηρίων

Οι δράσεις εξωστρέφειας της Βιβλιοθήκης της Βουλής αναβάλλονται.

Τα Αναγνωστήρια στο παράρτημα της οδού Λένορμαν 218 και στο κτήριο της Βουλής προσωρινά δεν θα δέχονται κοινό. 

Με νεότερη ανακοίνωση θα ενημερωθείτε για την ημερομηνία επανέναρξης των δράσεων και της λειτουργίας των Αναγνωστηρίων για το κοινό.

https://www.facebook.com/Βιβλιοθήκη-της-Βουλής-579679002242185/

Για το σύνολο των παρεχόμενων από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής υπηρεσιών μπορείτε να υποβάλετε το αίτημά σας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο reference@parliament.gr.

 

1234

Theme picker

Copyright 2020 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω