Search
Search ×
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ανακοινώσεις

Βραδιά ανάγνωσης στο Μουσείο Αλιείας και Ναυπηγικής Αλιευτικών Σκαφών στο Πέραμα
Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων / Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 / Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βραδιά ανάγνωσης στο Μουσείο Αλιείας και Ναυπηγικής Αλιευτικών Σκαφών στο Πέραμα

Η Βιβλιοθήκη της Βουλής, ο Δήμος Περάματος και ο Οργανισμός ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ (Sharing Perama) συνδιοργανώνουν βραδιά ανάγνωσης πεζών και ποιητικών κειμένων, με την ευκαιρία της έκθεσης "Πράσινο Πέρα(σ)μα", στο Μουσείο Αλιείας και Ναυπηγικής Αλιευτικών Σκαφών στο Πέραμα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα.
 
Η έκθεση "Πράσινο Πέρα(σ)μα", σε επιμέλεια του  Μάριου Φούρναρη  και της Barbara Polla, άνοιξε τις πόρτες της στο τέλος Σεπτεμβρίου στο ανακαινισμένο για την περίσταση Μουσείο. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά υλικά τεκμήρια της πολιτιστικής ταυτότητας του Περάματος και του ελληνικού ναυτικού πολιτισμού. Παράλληλα, δεκατρείς καλλιτέχνες –δέκα Έλληνες και τρεις από το εξωτερικό, τις Η.Π.Α, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο– εκθέτουν έργα τους εφιστώντας την προσοχή στην ευαίσθητη φύση των οικοσυστημάτων μας και στις συνέπειες της επέκτασης της οικονομικής παγκοσμιοποίησης, αναδεικνύοντας τον ρόλο της σύγχρονης τέχνης στην καταγραφή και την επίλυση τέτοιου είδους ζητημάτων.
 

Η δύναμη του λόγου και η επιδραστικότητα της ύλης συστρατεύονται για να αναδείξουν από κοινού ποικίλες όψεις μιας περιοχής με ξεχωριστή φυσιογνωμία, όπως είναι το Πέραμα.

 

  • Στο συνοδευτικό αρχείο, μπορείτε να βρείτε την Πρόσκληση της εκδήλωσης.

 

 

Print
2352

Έγγραφα

Copyright 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω