Search
Search ×
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024

Ανακοινώσεις

Βιβλιοπαρουσίαση στο Αναγνωστήριο της Μπενακείου Βιβλιοθήκης
Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων / Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024 / Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βιβλιοπαρουσίαση στο Αναγνωστήριο της Μπενακείου Βιβλιοθήκης

Από τη Σητεία στο Καπνεργοστάσιο

Η Βουλή των Ελλήνων και η Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος συνδιοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση των Πρακτικών του Γ’ Διεθνούς Συνεδρίου «Η φύση των πραμάτω. Από τη γένεση στη διάχυση και την πρόσληψη του Ερωτόκριτου», την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 19:00 στο Αναγνωστήριο της Μπενακείου Βιβλιοθήκης, στο Καπνεργοστάσιο.

 

Ο συλλογικός τόμος περιλαμβάνει 17 μελέτες που παρουσιάστηκαν στο ομότιτλο Διεθνές Συνέδριο, το οποίο διοργάνωσε η Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος στη Σητεία το 2022, με την επιστημονική ευθύνη του καθηγητή του Τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, Στέφανου Κακλαμάνη. Το εν λόγω Συνέδριο τέθηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και η έκδοση των Πρακτικών πραγματοποιήθηκε με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

 

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

Τίνα Λεντάρη, επίκουρη καθηγήτρια, Τμήμα Φιλολογίας, ΕΚΠΑ

Στέφανος Κακλαμάνης, καθηγητής, Τμήμα Φιλολογίας, ΕΚΠΑ

Ρέα Γαλανάκη, συγγραφέας

Νάσος Ζαγκότης, θεατρολόγος, σκηνοθέτης

 

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Γιάννης Πλακιωτάκης, Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ο Γιώργος Γαλανάκης, Ιδρυτής της Στέγης Βιτσέντζος Κορνάρος και η Μαρία Καμηλάκη, Αν. Γενική Διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διοίκησης, Βιβλιοθήκης και Εκδόσεων της ΒτΕ.

 

H εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά ενώ θα προηγηθεί ξενάγηση σε έκθεση τεκμηρίων της Βιβλιοθήκης της Βουλής για τον Ερωτόκριτο από την προϊσταμένη του Τμήματος Μπενακείου Βιβλιοθήκης & Συλλογών Πολιτικών Προσωπικοτήτων, δρα Μαρία Βλασσοπούλου, στο Αναγνωστήριο της Μπενακείου Βιβλιοθήκης (ώρα έναρξης:18.15).

Print
58

Έγγραφα

Copyright 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω