Search
Search ×
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Βιβλιογραφικό δελτίο

Σύνταγμα - Κατ’ άρθρο ερμηνεία
Βουλή των Ελλήνων / Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017 / Κατηγορίες: Βιβλιογραφικό δελτίο

Σύνταγμα - Κατ’ άρθρο ερμηνεία

Σύνταγμα - Κατ’ άρθρο ερμηνεία, Επιστημονική Διεύθυνση: Φ. Σπυρόπουλος, Ξ. Κοντιάδης, Χ. Ανθόπουλος, Γ. Γεραπετρίτης, Αθήνα-Θεσσαλονίκη: Εκδόσεις Σάκκουλα, 2017

«Με το έργο αυτό ο νομικός κόσμος της χώρας θα έχει για πρώτη φορά στη διάθεσή του μια ολοκληρωμένη ερμηνεία άρθρο προς άρθρο του ισχύοντος ελληνικού Συντάγματος. Το έργο εκτείνεται σε 2.000 σελίδες, με τη συμβολή 60 συγγραφέων προερχόμενων από διάφορους κλάδους της επιστήμης του δικαίου, υπό τη διεύθυνση των Καθηγητών Φ. Σπυρόπουλου, Ξ. Κοντιάδη, Χ. Ανθόπουλου και Γ. Γεραπετρίτη.

Ο σχεδιασμός του έργου περιλαμβάνει τον αναλυτικό σχολιασμό κάθε μεμονωμένου συνταγματικού κανόνα, από το προοίμιο μέχρι το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος, με αναφορά στην ιστορία και τη γένεση των σχετικών συνταγματικών διατάξεων, στη νομοθετική υλοποίησή τους, στη θεωρητική επεξεργασία τους, στην πράξη των συνταγματικών οργάνων, στη συνταγματική νομολογία, συμπεριλαμβανομένης και της νομολογίας του ΕΔΔΑ και του ΔΕΕ, ιδίως στο πεδίο των θεμελιωδών δικαιωμάτων και του «οικονομικού Συντάγματος», λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Με τις προδιαγραφές αυτές η ερμηνεία του Συντάγματος προορίζεται να αποτελέσει ένα έργο αναφοράς για τη θεωρία και την πράξη του ελληνικού δικαίου και για όλους όσους ασχολούνται καθημερινά με αυτό.»

Print
7145
Copyright 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω