Search
Search ×

Αποδελτίωση Γερμανικών Εφημερίδων 1967-2019

Αποδελτίωση Γερμανικών Εφημερίδων 1967-2019

Αποδελτίωση Γερμανικών Εφημερίδων 1967-2019

Η Βιβλιοθήκη της Βουλής προσφέρει χώρο και σε στοχευμένες πρωτοβουλίες που συνεισφέρουν στον εμπλουτισμό των πηγών με θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος και περιεχομένου και την αντίστοιχη τεκμηρίωσή τους. Σε αυτήν την περίπτωση ανήκει το παράδειγμα των κκ. Μαριολάκη-Ᾱναστασάκη. Ο πρώτος συγκέντρωσε με επιμέλεια άρθρα του γερμανικού Τύπου που αναφέρονται στην Ελλάδα από τα χρόνια της Δικτατορίας έως το 2019. Ο δεύτερος κατάρτισε ένα λειτουργικό πίνακα όπου οι πληροφορίες προσφέρονται ταξινομημένες κατά τίτλο εφημερίδας, ημερομηνία, αριθμό φύλλου, τίτλο άρθρου, λέξεις κλειδιά κ.ά.  Πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο που αξιοποιεί πλήρως τον αποθησαυρισμό των γερμανικών άρθρων.

Θα βρείτε εδώ:

  1.  Σύντομο βιογραφικό που συνέταξε ο ίδιος ο κ. Μαριολάκος που είχε την ιδέα και την πρωτοβουλία της συγκέντρωσης των άρθρων και την παραχώρησε στην Βιβλιοθήκη της Βουλής τα άρθρα ταξινομημένα και βιβλιοδετημένα.
  2. Σύντομο και κατατοπιστικό σκεπτικό της εργασίας του κ. Αναστασάκη που ανέλαβε την τεκμηρίωση των άρθρων αλλά έδρασε και σαν σύνδεσμος υλοποίησης της προσπάθειας.
  3. Τον πίνακα τεκμηρίωσης των άρθρων.
  4. Εφόσον εντοπίσετε άρθρα που σας ενδιαφέρουν, μπορείτε να τα ζητήσετε στην διεύθυνση reference@parliament.gr

 

Print
2997

Έγγραφα

Copyright 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω