Search
Search ×
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εκθέσεις

Η Βιβλιοθήκη της Βουλής διοργανώνει αφιερωματική έκθεση στην Κική Δημουλά, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από τον θάνατό της
Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων / Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022 / Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Εκθέσεις

Η Βιβλιοθήκη της Βουλής διοργανώνει αφιερωματική έκθεση στην Κική Δημουλά, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από τον θάνατό της

 

Αφιερωματική έκθεση στην πολυβραβευμένη Ελληνίδα ποιήτρια και Ακαδημαϊκό Κική Δημουλά, με αφορμή τη συμπλήρωση, στις 22 Φεβρουαρίου 2022, δύο χρόνων από τον θάνατό της, διοργανώνει η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων. Η έκθεση με τίτλο «Αίνιγμα δανείστηκα, αίνιγμα επέστρεψα» θα φιλοξενηθεί στις προθήκες στον νότιο διάδρομο του ισογείου του Μεγάρου της Βουλής, διαδεχόμενη την αφιερωματική έκθεση «Με τον τρόπο του Γ.Σ.».

Το υλικό της έκθεσης έχει αντληθεί από τις συλλογές της Βιβλιοθήκης της Βουλής και από το προσωπικό αρχείο της Κικής Δημουλά, με την ευγενική παραχώρηση της κόρης της, Έλσης Δημουλά. Αναλυτικότερα, περιλαμβάνει προσωπικές και οικογενειακές φωτογραφίες, βραβεία και τιμητικές διακρίσεις, αλληλογραφία με σημαίνουσες προσωπικότητες των γραμμάτων (όπως ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Γιώργος Ιωάννου, ο Νίκος Καρούζος, η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, η Ζωή Καρέλλη, η Μελισσάνθη κ.ά.), της τέχνης (όπως ο Σωτήρης Σόρογκας και ο Παναγιώτης Τέτσης) και της πολιτικής (όπως ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος και ο Κάρολος Παπούλιας), καθώς επίσης και ένα ανέκδοτο ποίημα.

Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει 4 μήνες, συνοδεύεται από αναλυτικό κατάλογο (επιμέλεια: Μαρία Βλασσοπούλου και Ακριβή Κακλαμάνη).

 

 

Print
2521
Copyright 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω