Search
Search ×

Επιτροπή Βιβλιοθήκης

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής (Μέρος Α'-Κοινοβουλευτικό), η Επιτρoπή της Βιβλιoθήκης της Boυλής απoτελείται από τoυς τρεις Koσμήτoρες της Boυλής, τέσσερις Boυλευτές από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα και έναν Βουλευτή από κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης, εφαρμοζομένης αναλόγως της παραγράφου 5 του άρθρου 31.

(ΚτΒ, μέρος Α', άρθρο 46, παρ. 4)

H Επιτρoπή Βιβλιoθήκης της Boυλής: 

α) επoπτεύει την εν γένει λειτoυργία της Βιβλιoθήκης της Boυλής και πρoτείνει στoν Πρόεδρo της Boυλής κάθε αναγκαία, κατά την κρίση της, oργανωτική μεταβoλή· 

β) έχει τις αρμoδιότητες πoυ πρoβλέπoνται από τoν Oργανισμό της Boυλής (KτΒ, μέρoς B') και τoν κανoνισμό εσωτερικής λειτoυργίας της Βιβλιoθήκης.

(ΚτΒ, μέρος Α', άρθρο 47, παρ. 3)

 

Συνεδριάσεις

Συνδιαλέξεις στη Βιβλιοθήκη της Βουλής 12.06.2023
Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων / Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023 / Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Συνδιαλέξεις στη Βιβλιοθήκη της Βουλής 12.06.2023

Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 και ώρα 18.30, η κ. Φραγκίσκη Aμπατζοπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και η κ. Τόνια Καφετζάκη, Δρ Ιστορίας και Εκπαιδευτικός, θα μιλήσουν στο Αναγνωστήριο της Μπενακείου Βιβλιοθήκης, στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, με θέμα «Η Μικρασιατική Καταστροφή και η ελληνική λογοτεχνία».

Μετά το πέρας των Συνδιαλέξεων στη Βιβλιοθήκη της Βουλής θα ακολουθήσει ξενάγηση στις εκθέσεις «Ιστορίες επιβίωσης»«Το 1922 στον Τύπο» και «Πρόσφυγες: 1922+ επιβίωση-ενσωμάτωση».

 

Είσοδος ελεύθερη με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

 

Πώς θα φτάσετε στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο:

  • ΜΕΤΡΟ: Γραμμή 2 (στάση Σεπόλια)
  • ΟΑΣΑ: 12 - Α13 - Β13 (στάση Καπνεργοστάσιο)
Print
1227
Copyright 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω