Search
Search ×
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Επιτροπή Βιβλιοθήκης

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής (Μέρος Α'-Κοινοβουλευτικό), η Επιτρoπή της Βιβλιoθήκης της Boυλής απoτελείται από τoυς τρεις Koσμήτoρες της Boυλής, τέσσερις Boυλευτές από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα και έναν Βουλευτή από κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης, εφαρμοζομένης αναλόγως της παραγράφου 5 του άρθρου 31.

(ΚτΒ, μέρος Α', άρθρο 46, παρ. 4)

H Επιτρoπή Βιβλιoθήκης της Boυλής: 

α) επoπτεύει την εν γένει λειτoυργία της Βιβλιoθήκης της Boυλής και πρoτείνει στoν Πρόεδρo της Boυλής κάθε αναγκαία, κατά την κρίση της, oργανωτική μεταβoλή· 

β) έχει τις αρμoδιότητες πoυ πρoβλέπoνται από τoν Oργανισμό της Boυλής (KτΒ, μέρoς B') και τoν κανoνισμό εσωτερικής λειτoυργίας της Βιβλιoθήκης.

(ΚτΒ, μέρος Α', άρθρο 47, παρ. 3)

 

Συνεδριάσεις

Ξενάγηση των μελών της Επιτροπής Βιβλιοθήκης στους χώρους της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων, στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο.

Ξενάγηση των μελών της Επιτροπής Βιβλιοθήκης στους χώρους της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων, στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο.

Το Παράρτημα της Βιβλιοθήκης της Βουλής που στεγάζεται στην οδό Λένορμαν 218 επισκέφθηκαν μέλη της Επιτροπής Βιβλιοθήκης και συνεργάτες τους, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020. Την πρωτοβουλία και την οργάνωση της επίσκεψης είχε η Πρόεδρος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης κ. Άννα Μάνη Παπαδημητρίου. Τα μέλη ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του κτηρίου, ενημερώθηκαν για τις λειτουργίες και υπηρεσίες που προσφέρονται στο γενικό κοινό. Απέκτησαν μια ζωντανή εικόνα για τις πλούσιες συλλογές της Βιβλιοθήκης. Έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και απαντήσαμε σε πολλές ερωτήσεις. Στο τέλος της ξενάγησης όλα τα μέλη έλαβαν έντυπα από την Διεύθυνση Εκδόσεων και Εκτυπώσεων και ένα ειδικά σχεδιασμένο τετραδιάκι.

Print
4033
Copyright 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω