Search
Search ×
Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Επιτροπή Βιβλιοθήκης

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής (Μέρος Α'-Κοινοβουλευτικό), η Επιτρoπή της Βιβλιoθήκης της Boυλής απoτελείται από τoυς τρεις Koσμήτoρες της Boυλής, τέσσερις Boυλευτές από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα και έναν Βουλευτή από κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης, εφαρμοζομένης αναλόγως της παραγράφου 5 του άρθρου 31.

(ΚτΒ, μέρος Α', άρθρο 46, παρ. 4)

H Επιτρoπή Βιβλιoθήκης της Boυλής: 

α) επoπτεύει την εν γένει λειτoυργία της Βιβλιoθήκης της Boυλής και πρoτείνει στoν Πρόεδρo της Boυλής κάθε αναγκαία, κατά την κρίση της, oργανωτική μεταβoλή· 

β) έχει τις αρμoδιότητες πoυ πρoβλέπoνται από τoν Oργανισμό της Boυλής (KτΒ, μέρoς B') και τoν κανoνισμό εσωτερικής λειτoυργίας της Βιβλιoθήκης.

(ΚτΒ, μέρος Α', άρθρο 47, παρ. 3)

 

Συνεδριάσεις

Λέξεις που πληγώνουν, λέξεις που χαμογελούν
Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων / Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024 / Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Λέξεις που πληγώνουν, λέξεις που χαμογελούν

Βιωματικό εργαστήριο με θέμα τον λεκτικό εκφοβισμό (για εκπαιδευτικούς και γονείς)

  • Πώς οι γλωσσικές μου επιλογές αποκαλύπτουν τη στάση μου απέναντι στον Άλλο;
  • Ποιες όψεις της ταυτότητας των παιδιών μπορεί να στοχοποιηθούν στο σχολείο;
  • Πώς μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις «λέξεις που πληγώνουν» με «λέξεις που χαμογελούν»;

 

Με αφορμή την 6η Μαρτίου ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, θα πραγματοποιηθεί στο Δημόσιο Καπνεργοστάσιο το Σάββατο, 09 Μαρτίου 2024 και ώρα 11:00, βιωματικό εργαστήριο απευθυνόμενο σε γονείς, εκπαιδευτικούς και όλους όσοι ενδιαφέρονται για τον λεκτικό εκφοβισμό στο σχολικό περιβάλλον. Στο «γλωσσικό μικροσκόπιο» του Εργαστηρίου Λέξεις που πληγώνουν, λέξεις που χαμογελούν θα βρεθούν έξι (6) θεματικές ενότητες διαφορετικότητας (εξωτερική εμφάνιση, νοημοσύνη/σχολική επίδοση, κοινωνικό φύλο, εθνική/εθνοτική προέλευση, κοινωνικο-οικονομική κατάσταση ασθένεια/αναπηρία), με στόχο τη μεταγλωσσική ευαισθητοποίηση και την ενδυνάμωση γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα που σχετίζονται με τη λεκτική βία και τις διακρίσεις. Το Eργαστήριο εντάσσεται στο σύνολο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Βουλής των Ελλήνων, που συνδέουν το Κοινοβούλιο με την εκπαιδευτική κοινότητα.

 

Εισηγήτρια/εμψυχώτρια: Δρ Μαρία Καμηλάκη, γλωσσολόγος, αναπλ. Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διοίκησης, Βιβλιοθήκης και Εκδόσεων της Βουλής

 

Μετά το πέρας του βιωματικού εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην έκθεση ζωγραφικής με τίτλο Όχι στη βία, ναι στη φιλία. Κάνε block στον εκφοβισμό, που συνδιοργανώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

 

Σημειώνεται ότι στους συμμετέχοντες/τις συμμετέχουσες θα διανεμηθεί ο  Οδηγός για εκπαιδευτικούς Λέξεις που πληγώνουν, λέξεις που χαμογελούν, σε επιστημονική επιμέλεια Μ. Καμηλάκη (εκδόσεις Βιβλιοθήκης της Βουλής).

 

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προσέλθετε οικογενειακώς, για τα παιδιά ηλικίας 5-9 ετών θα πραγματοποιηθεί παράλληλο εργαστήριο με τίτλο Το σπίτι των ... βιβλίων στο Αναγνωστήριο της Μπενακείου Βιβλιοθήκης, με εμψυχώτριες τις Μ. Δεκουλάκου και Ρ. Δαβίλλα, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν το εργαστήριο για τον λεκτικό εκφοβισμό.

 

Info

Λέξεις που πληγώνουν, λέξεις που χαμογελούν

Βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς και γονείς

Σάββατο 09 Μαρτίου 2024 και ώρα 11:00-12.30

Δημόσιο Καπνεργοστάσιο

Δήλωση συμμετοχής στον ακόλουθο σύνδεσμο bit.ly/49YAJgW

Είσοδος ελεύθερη

Απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας

 

Πώς θα φτάσετε στο Δημόσιο Καπνεργοστάσιο:

  • μέσω του Μετρό (γραμμή 2, σταθμός Σεπόλια),
  • με τρόλεϊ (γραμμή 12, στάση Καπνεργοστάσιο),
  • με λεωφορείο (γραμμή Α13, στάση Καπνεργοστάσιο).
Print
522
Copyright 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω