Search
Search ×
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Επιτροπή Βιβλιοθήκης

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής (Μέρος Α'-Κοινοβουλευτικό), η Επιτρoπή της Βιβλιoθήκης της Boυλής απoτελείται από τoυς τρεις Koσμήτoρες της Boυλής, τέσσερις Boυλευτές από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα και έναν Βουλευτή από κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης, εφαρμοζομένης αναλόγως της παραγράφου 5 του άρθρου 31.

(ΚτΒ, μέρος Α', άρθρο 46, παρ. 4)

H Επιτρoπή Βιβλιoθήκης της Boυλής: 

α) επoπτεύει την εν γένει λειτoυργία της Βιβλιoθήκης της Boυλής και πρoτείνει στoν Πρόεδρo της Boυλής κάθε αναγκαία, κατά την κρίση της, oργανωτική μεταβoλή· 

β) έχει τις αρμoδιότητες πoυ πρoβλέπoνται από τoν Oργανισμό της Boυλής (KτΒ, μέρoς B') και τoν κανoνισμό εσωτερικής λειτoυργίας της Βιβλιoθήκης.

(ΚτΒ, μέρος Α', άρθρο 47, παρ. 3)

 

Συνεδριάσεις

Επίσκεψη της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής στο κτήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος
Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων / Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 / Κατηγορίες: Επιτροπή Βιβλιοθήκης

Επίσκεψη της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής στο κτήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

Η Επιτροπή Βιβλιοθήκης της Βουλής, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, επισκέφθηκε το νέο "σπίτι" της ΕΒΕ. Ξεναγήθηκε από τον Διευθυντή της Φίλιππο Τσιμπόγλου και τον βιβλιοθηκονόμο πληροφόρησης Γρηγόρη Χρυσοστομίδη στους χώρους σε όλα τα επίπεδα, τα αναγνωστήρια, τα εργαστήρια συντήρησης και ψηφιοποίησης, τους χώρους φύλαξης εντύπων, παλαιτύπων και χειρογράφων. Όλοι οι χώροι συνδέονται με τις υπηρεσίες που θα προσφέρονται και θα αναπτύσσονται. Το ενδιαφέρον των βουλευτών-μελών της Επιτροπής ήταν έκδηλο και ζωηρό, όπως φάνηκε από τις ερωτήσεις και τα σχόλια. Έχουν ήδη τεθεί τα θεμέλια της συνεργασίας των δύο Βιβλιοθηκών σε πνεύμα θετικής δημιουργίας.

Print
3947
Copyright 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω