Search
Search ×
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Ανακοινώσεις

Χριστούγεννα στη Λένορμαν
Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων / Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021 / Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Χριστούγεννα στη Λένορμαν

Φέτος τα Χριστούγεννα είναι διαφορετικά: παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ανοίγουμε την πύλη του Καπνεργοστασίου και γιορτάζουμε μαζί με μαθητές και επισκέπτες. 

Το πρωί της Τρίτης 21 Δεκεμβρίου, οι μαθητές από τέσσερα σχολεία της Αττικής, που συμμετέχουν στην Εφηβική Λέσχη Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης της Βουλής, θα ξεναγηθούν στο Καπνεργοστάσιο, θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους και θα στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Βιβλιοθήκης. 

Το απόγευμα της Τρίτης 21 Δεκεμβρίου, στις 19.30, θα ακολουθήσουμε τα βήματα του Παπαδιαμάντη στην Αθήνα και θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα της belle époque, μέσα από βιβλία, περιοδικά κι εφημερίδες της εποχής. 

Το μεσημέρι της Τρίτης 28 Δεκεμβρίου, στη 1.30, θα περιηγηθούμε στον κόσμο του Αντώνη Σαμαράκη αγγίζοντας επιστολές, σημειώματα και κείμενα από το προσωπικό του αρχείο που θα μας εμπνεύσουν να φτιάξουμε παλαιομοδίτικες καρτ ποστάλ, φακέλους και γραμματόσημα.  

Οι δύο τελευταίες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Athens Culture Net, στο κτήριο του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου, στην οδό Λένορμαν 218.

Print
1796
Copyright 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω