Search
Search ×
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ανακοινώσεις

Συνδιαλέξεις στη Βιβλιοθήκη της Βουλής
Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων / Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 / Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Συνδιαλέξεις στη Βιβλιοθήκη της Βουλής

Η εκδήλωση αναβάλλεται λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

«Οι Συνδιαλέξεις στη Βιβλιοθήκη της Βουλής» επιστρέφουν από τον Φεβρουάριο, στο Αναγνωστήριο της Μπενακείου Βιβλιοθήκης, στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, με θέμα 1922-2022: Ιστορίες Επιβίωσης.

Με αφορμή το τρίπτυχο εκθέσεων για την επέτειο 1922-2022 στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, η Βιβλιοθήκη της Βουλής διοργανώνει έναν κύκλο πέντε εκδηλώσεων (Φεβρουάριος – Ιούνιος 2023)  και προσκαλεί ακαδημαϊκούς και ερευνητές, λογοτέχνες και δημοσιογράφους να μιλήσουν με όρους διαφορετικούς αλλά και συμπληρωματικούς για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συνδιαλεγόμενοι με τους φίλους της Βιβλιοθήκης.

 

Αυτή τη Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 19.00, οι κκ.  Ιωάννης Καραχρήστος και Παρασκευάς Ποτηρόπουλος, κύριοι ερευνητές στο Κέντρο Ερεύνης Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών θα μιλήσουν με θέμα «Πτυχές της αποκατάστασης των Μικρασιατών στο ελληνικό κράτος: Εργασία και ανασύσταση οικισμών».

 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει ξενάγηση στις εκθέσεις «Ιστορίες επιβίωσης», «Το 1922 στον Τύπο» και «Πρόσφυγες: 1922+ επιβίωση-ενσωμάτωση».

 

Συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα κ. Ιωάννη Καραχρήστου

Συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα κ. Παρασκευά Ποτηρόπουλου

 

Print
1251
Copyright 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω