Search
Search ×
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ανακοινώσεις

Εφηβική Λέσχη Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης της Βουλής
Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων / Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022 / Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Featured

Εφηβική Λέσχη Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης της Βουλής

Η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων οργανώνει και λειτουργεί από το 2021 Εφηβική Λέσχη Ανάγνωσης, η οποία απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σκοπός του προγράμματος είναι η προαγωγή της φιλαναγνωσίας μεταξύ των μαθητών και των μαθητριών, η προσφορά ευρύτερων εμπειριών πολιτισμού προς όλα τα συμμετέχοντα μέλη, η διασχολική συνεργασία και δικτύωση, η σύσφιξη των σχέσεων της Βιβλιοθήκης της Βουλής με την εκπαιδευτική κοινότητα και γενικότερα η προαγωγή της δημιουργικότητας και της συμμετοχικότητας μεταξύ των μαθητών και των μαθητριών.

Τα μέλη της Εφηβικής Λέσχης Ανάγνωσης καλούνται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς να διαβάσουν και να συζητήσουν βιβλία και να δημιουργήσουν πρωτότυπα δικά τους έργα με αφορμή τις αναγνώσεις και τις συζητήσεις στο πλαίσιο της Λέσχης. Επίσης, παρακολουθούν και πολιτιστικές εκδηλώσεις που σχετίζονται με τα συζητούμενα θέματα.

Θεματικό άξονα του εφετινού προγράμματος αποτελεί ο αναστοχασμός γύρω από την καταστροφή του 1922 με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από αυτό το μέγιστο ιστορικό γεγονός.

Συμμετέχουν 3 σχολεία, που βρίσκονται στην ευρύτερη γειτονιά του κτηρίου της Βιβλιοθήκης της Βουλής επί της οδού Λένορμαν (πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο), όπου πραγματοποιούνται οι συναντήσεις της Λέσχης: το 51ο Γυμνάσιο Αθήνας, το 66ο Γυμνάσιο Αθήνας και το 3ο Γυμνάσιο Περιστερίου.

 

Print
2808
Copyright 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω