Search
Search ×
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ανακοινώσεις

Διαδικτυακή Λέσχη Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης της Βουλής
Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων / Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020 / Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Featured

Διαδικτυακή Λέσχη Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης της Βουλής

8 Ιανουαρίου 2021

Η Λέσχη Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης της Βουλής επαναλειτουργεί πλέον διαδικτυακά.

«Σα μια παλιά λύπη μέσα σ’ ένα καινούργιο ποίημα.»

Παίρνοντας ως αφετηρία τις έννοιες του περιορισμού, της στέρησης και του αποκλεισμού, έννοιες με τις οποίες κατά κάποιο τρόπο σχετιστήκαμε και σχετιζόμαστε κατά την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, η φετινή θεματική ενότητα της Λέσχης Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης της Βουλής έχει θέμα: «Εγκλεισμός και Λογοτεχνία».

 

Στη δεύτερη συνάντηση της διαδικτυακής Λέσχης Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης της Βουλής συζητήσαμε για το «Ημερολόγιο φυλακής» του Παύλου Ζάννα.

«Η φυλακή θέλει γερό στομάχι, κι αντοχή – κι ίσως σιωπή… Μιλώ μαζί σου.», γράφει στην αγαπημένη του σύζυγο Μίνα.

 

Μέσα από την ανάγνωση βιβλίων, εφημερίδων και περιοδικών, την συγγραφή σημειώσεων, σχολίων και επιστολών, αλλά και την μετάφραση του έργου «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο» του Μαρσέλ Προυστ,  ο Ζάννας  επικοινωνεί με το δικό του εξ αποστάσεως τρόπο με την Μίνα και τον εκτός φυλακής κόσμο, κατορθώνοντας ν’ αντισταθεί στον χαμένο, φυλακισμένο χρόνο.

 

Με αφορμή τις σκέψεις που καταγράφονται στο βιβλίο συζητήσαμε ανιχνεύοντας ομοιότητες και διαφορές στις συνθήκες διαφορετικών ειδών εγκλεισμού.

Η επόμενη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης θα γίνει την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021 και θα συζητήσουμε για το βιβλίο «Περί τυφλότητος» του Ζοζέ Σαραμάγκου.

 

Η Λέσχη Ανάγνωσης οργανώνεται από τα Tμήματα της Βιβλιοθήκης Πόλης και της Μπενακείου Βιβλιοθήκης της Βιβλιοθήκης της Βουλής.

Δηλώσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά: citylibrary@parliament.gr

Print
3688
Copyright 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω