Search
Search ×
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ανακοινώσεις

Γλωσσόpolis: Περιηγήσεις στη Νέα Ελληνική
Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων / Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 / Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Γλωσσόpolis: Περιηγήσεις στη Νέα Ελληνική

Ψηφιακές Εφαρμογές

Η πολυμεσική έκθεση Γλωσσόpolis: Περιηγήσεις στη Νέα Ελληνική είναι αφιερωμένη στη συγχρονική ανάδειξη της ποικιλότητας της Νέας Ελληνικής (κοινωνικής, γεωγραφικής και υφολογικής). Συνδιοργανώθηκε από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής (Τμήμα Μπενακείου Βιβλιοθήκης & Συλλογών Πολιτικών Προσωπικοτήτων) και τον Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση. Από το 2016 μέχρι το σχολικό έτος 2019-2020 υποδεχόταν ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα τους μαθητές και τις μαθήτριες στο εμβληματικό πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο της οδού Λένορμαν 218.

Με δεδομένο ότι η υγειονομική κρίση άλλαξε τους όρους της καθημερινότητάς μας, η Βιβλιοθήκη της Βουλής προχώρησε στη δημιουργία του ψηφιακού πόρου Γλωσσόpolis, που ανασυνθέτει σχεδόν στο σύνολό του το εποπτικό υλικό της ομώνυμης Έκθεσης, προσφέροντας πολλαπλές δυνατότητες αξιοποίησης στο πλαίσιο της γλωσσικής διδασκαλίας στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ελπίζουμε το συγκεκριμένο ψηφιακό εργαλείο να σας φανεί ενδιαφέρον, χρήσιμο και διασκεδαστικό, στις καθημερινές διδακτικές σας διαδρομές στη δαιδαλώδη αλλά πάντοτε γοητευτική πόλη της ελληνικής γλώσσας!

Ψηφιακές Εφαρμογές

Print
4851
Copyright 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω