Search
Search ×
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ανακοινώσεις

Ιωάννης Καποδίστριας: Η πορεία του στο χρόνο

Ιωάννης Καποδίστριας: Η πορεία του στο χρόνο

Event date: 22/11/2016 - 30/9/2018 Export event

Η Διεύθυνση Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων παρουσιάζει στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» την έκθεση «Ιωάννης Καποδίστριας: Η πορεία του στο χρόνο», η οποία εγκαινιάστηκε στις 22 Νοεμβρίου 2016 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, παρουσία του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση.

Η Έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Αφιερωματικού έτους 2016 στις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία και αφορά στον θεμελιωτή του νεοελληνικού κράτους.

Όπως ανέφερε, προλογίζοντας την τελετή των εγκαινίων, ο Κοσμήτορας και Πρόεδρος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής κ. Γ. Πάντζας, «η Έκθεση αναδεικνύει την προσωπικότητα ενός χαρισματικού ηγέτη, μέσα από τα πλούσια ιστορικά τεκμήρια και τις συλλογές που κατέχει η Βιβλιοθήκη της Βουλής, καθώς επίσης και τις μεγάλες διπλωματικές ικανότητές του μέσα από 18 ρωσικά έγγραφα που έρχονται στο φως από το αρχείο παλαιών εγγράφων του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών». Τόνισε, ακόμη, ότι «παρουσιάζει  την πρόσληψη του έργου του και της πορείας του στο χρόνο, και κατά πόσο αυτό έχει επηρεάσει τον σύγχρονο κόσμο στα πεδία της διπλωματίας, της πολιτικής και του πολιτισμού».

Στην  Έκθεση παρουσιάζονται χειρόγραφα και έγγραφα, έντυπες εκδόσεις και εφημερίδες, κειμήλια και έργα τέχνης. Παράλληλα, εκτίθενται  ποικίλα τεκμήρια που έχουν παραχωρηθεί ευγενικά από δημόσιους φορείς και ιδιώτες.

Πληροφορίες επίσκεψης:

Κάθε Σάββατο και Κυριακή, από 10:00 έως 14:00, η επίσκεψη είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες. Είσοδος από τη λεωφόρο Β. Σοφίας, με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Κάθε πρώτο και τρίτο  Σάββατο του μήνα στις 12:00 πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στην έκθεση (χωρίς ξενάγηση στο κτήριο της Βουλής). Διάρκεια: περίπου 60΄.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, τηλεφωνήστε από Δευτέρα έως Πέμπτη (09:00 – 16:00) στο 210 373 5247 ή 210 373 5245.

Print
18670

Έγγραφα

Copyright 2024 Βουλή των Ελλήνων Όροι χρήσης Πολιτική Απορρήτου
Επιστροφή πάνω